Телешки кюфтета с бекон, морков и картоф

Необходими продукти:

  • 1 кг кайма от телешко месо
  • 250 г бекон на ленти
  • 2 яйца
  • 2 ч.ч. настърган морков
  • 1 ч.ч. настъргани картофи
  • 1/2 ч.ч. настърган кромид лук
  • 1 ч.л. черен пипер
  • сол

Начин на приготвянe:

Изстискваме настърганите морков и картофи. Прибавяме яйцата, кромид лука, черния пипер и сол на вкус. Омесваме ги с каймата от телешко месо.

Оформяме от нея кюфтета и увиваме всяко в резен бекон.

Изпичаме ги на скара и ги сервираме с гарнитура по избор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *