Телешки кюфтенца на фурна с моцарела

Необходими продукти:

  • телешка кайма – 400 г;
  • лук – 1 глава;
  • яйца – 1 бр.;
  • галета – 2 с.л.;
  • кориандър – 1 ч.л.;
  • риган – 1 ч.л.;
  • сол – на вкус;
  • черен пипер – на вкус;
  • моцарела – 100 г.

За соса:

  • домати – 400 г на кубчета;
  • лук – 1 глава;
  • чесън – 3 скилидки;
  • червени чушки – 1 бр.;
  • захар – 1 ч.л.;
  • босилек – 1 ч.л.;
  • сол – на вкус;
  • черен пипер – на вкус;
  • олио – за пържене.

Начин на приготвяне:

Разбъркваме каймата с нарязания на ситно лук, прибавяме яйцето, галетата и подправките и омесваме добре.

С влажни ръце оформяваме кюфтета, подреждаме ги на разстояние в тава, покрита с хартия за печене и ги печем на 200°С фурна за 20 минути.

През това време за соса запържваме нарязаните на ситно лук, чесън и чушка. Прибавяме доматите и подправките и готвим, докато сосът се сгъсти.

Прехвърляме кюфтетата в тава за печене, добавяме соса, поръсваме с настърганата моцарела и печем за около 20 минути, пише gotvach.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *