Телешки кюфтенца на фурна с моцарела
Необходими продукти:
- телешка кайма – 400 г;
- лук – 1 глава;
- яйца – 1 бр.;
- галета – 2 с.л.;
- кориандър – 1 ч.л.;
- риган – 1 ч.л.;
- сол – на вкус;
- черен пипер – на вкус;
- моцарела – 100 г.
За соса:
- домати – 400 г на кубчета;
- лук – 1 глава;
- чесън – 3 скилидки;
- червени чушки – 1 бр.;
- захар – 1 ч.л.;
- босилек – 1 ч.л.;
- сол – на вкус;
- черен пипер – на вкус;
- олио – за пържене.
Начин на приготвяне:
Разбъркваме каймата с нарязания на ситно лук, прибавяме яйцето, галетата и подправките и омесваме добре.
С влажни ръце оформяваме кюфтета, подреждаме ги на разстояние в тава, покрита с хартия за печене и ги печем на 200°С фурна за 20 минути.
През това време за соса запържваме нарязаните на ситно лук, чесън и чушка. Прибавяме доматите и подправките и готвим, докато сосът се сгъсти.
Прехвърляме кюфтетата в тава за печене, добавяме соса, поръсваме с настърганата моцарела и печем за около 20 минути, пише gotvach.bg.