Телешки език с картофи – апетитна комбинация

Необходими продукти:

  • 1 кг телешки език
  • 1 връзка корени за супа
  • 1 връзка пресен лук
  • 500 г картофи
  • 60 г масло
  • 1 с.л. доматено пюре
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
  • копър

Начин на приготвянe:

Езикът се сварява с корените за супа. Изважда се, обелва се и се нарязва на тънки филийки. Запържва се в маслото заедно с лука и отцедените корени за супа.

Сместа се поръсва с червен и черен пипер, сол, размитото доматено пюре и се залива с малко от бульона. Изсипва се в тавичка, смесва се с нарязаните на кръгчета картофи и се пече около 30 минути.

Сервира се поръсено с магданоз и копър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *