Телешки език с картофи – апетитна комбинация
Необходими продукти:
- 1 кг телешки език
- 1 връзка корени за супа
- 1 връзка пресен лук
- 500 г картофи
- 60 г масло
- 1 с.л. доматено пюре
- червен пипер
- черен пипер
- сол
- магданоз
- копър
Начин на приготвянe:
Езикът се сварява с корените за супа. Изважда се, обелва се и се нарязва на тънки филийки. Запържва се в маслото заедно с лука и отцедените корени за супа.
Сместа се поръсва с червен и черен пипер, сол, размитото доматено пюре и се залива с малко от бульона. Изсипва се в тавичка, смесва се с нарязаните на кръгчета картофи и се пече около 30 минути.
Сервира се поръсено с магданоз и копър.