Тава джигер – дроб по одрински
Необходими продукти:
- черен дроб – 1 кг (агнешки или телешки)
- брашно – 1 ч.ч. за овалване
- царевично – 1 ч.ч. за овалване
- олио – за пържене
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Черният дроб се изчиства много добре от ципите и жилите, нарязва се по дължина на много тънки ивици.
В купа се смесват двата вида брашно. Добавя се сол и черен пипер на вкус.
Дробът се отцежда и се овалва хубаво в брашното от всички страни и след това се слага се в гевгир и излишното брашно се изтупва.
Загрява се обилно количество олио в по-дълбок тиган и се изпържва до готовност.
Готовият пържен дроб се отцежда върху кухненска хартия.
Тава Джигер се сервира със свежа салата от домати, печени чушки и гарниран с люти чушлета, пише gotvach.bg.