Тава джигер – дроб по одрински

Необходими продукти:

  • черен дроб – 1 кг (агнешки или телешки)
  • брашно – 1 ч.ч. за овалване
  • царевично – 1 ч.ч. за овалване
  • олио – за пържене
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

Черният дроб се изчиства много добре от ципите и жилите, нарязва се по дължина на много тънки ивици.

В купа се смесват двата вида брашно. Добавя се сол и черен пипер на вкус.

Дробът се отцежда и се овалва хубаво в брашното от всички страни и след това се слага се в гевгир и излишното брашно се изтупва.

Загрява се обилно количество олио в по-дълбок тиган и се изпържва до готовност.

Готовият пържен дроб се отцежда върху кухненска хартия.

Тава Джигер се сервира със свежа салата от домати, печени чушки и гарниран с люти чушлета, пише gotvach.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *