Табиетлийско гювече за ценители

Необходими продукти:

  • 50 мл. пилешки бульон
  • 100 гр. краве масло
  • 500 мл доматен сок
  • 6 яйца
  • 2 глави лук кромид
  • 5 картофа
  • 1 буркан мариновани гъби
  • 500 бр. пилешко филе
  • 5 бр. сурова наденица

Начин на приготвяне:

Нарязваме картофите, лука, наденичките и гъбите от буркан. Всичко, освен пилешкото месо, се слага сурово в гювечето.

Пилето задушаваме на котлона, докато преценим, но внимаваме да не го държим много.

След като сме готови с приготовленията започваме да пълним гювечетата, които предварително сме намазали с маслото.

След като сме напълнили гювечетата поливаме с бульона от пилето (2-3 суп. лъжици) и доматения сок.

Печем на 180-200 градуса, докато се сварят картофите и суровата наденица. Малко преди да извадим от фурната чукваме по едно яйце във всяко гювече.

При сервиране подправяме с червен пипер, пише Actualno.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *