Табиетлийско гювече за ценители
Необходими продукти:
- 50 мл. пилешки бульон
- 100 гр. краве масло
- 500 мл доматен сок
- 6 яйца
- 2 глави лук кромид
- 5 картофа
- 1 буркан мариновани гъби
- 500 бр. пилешко филе
- 5 бр. сурова наденица
Начин на приготвяне:
Нарязваме картофите, лука, наденичките и гъбите от буркан. Всичко, освен пилешкото месо, се слага сурово в гювечето.
Пилето задушаваме на котлона, докато преценим, но внимаваме да не го държим много.
След като сме готови с приготовленията започваме да пълним гювечетата, които предварително сме намазали с маслото.
След като сме напълнили гювечетата поливаме с бульона от пилето (2-3 суп. лъжици) и доматения сок.
Печем на 180-200 градуса, докато се сварят картофите и суровата наденица. Малко преди да извадим от фурната чукваме по едно яйце във всяко гювече.
При сервиране подправяме с червен пипер, пише Actualno.com.