Сьомга с чесново масло в хартия

Необходими продукти:

  • 1 малък картоф, нарязан на тънко;
  • 3 супени лъжици несолено масло, разтопено;
  • 1 скилидка чесън, смлян;
  • 2 супени лъжици ситно нарязан пресен магданоз
  • сол и черен пипер на вкус;
  • 200 г филе от сьомга без кожа.

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180°C. Сгънете пергаментовата хартия наполовина, след което я отворете. Върху едната половина на пергамента се нареждат резените картофи.

В малка купа смесете маслото, чесъна и магданоза. Поръсете половината от сместа с чесново масло върху картофите. Подправете със сол и черен пипер.

Сложете сьомгата върху картофите и намажете с останалото чесново масло. Подправете със сол и черен пипер.

Сгънете пергаментовата хартия върху сьомгата и прегънете хартията по краищата. Печете 30 минути или докато вътрешната температура на сьомгата достигне 63˚C, пише tasty.co.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *