Суши с хрупкаво пилешко филе
Необходими продукти:
- ориз за суши – 200 г
- нори – 3 кори
- пилешко филе – 1 бр. филе
- панировка – от корнфлейкс
- крема сирене
- краставици
- 1 белтък
Начин на приготвяне:
Приготвяте 200 г ориз за суши според упътването. Нарязвате пилешкото филе на ивици, овалвате ги в олио, сол и черен пипер и ги оставяте в хладилника за 1 час. След това разбивате белтъка, изсипвате го при филенцата и ги разбърквате, пише flagman.bg.
Овалвате филетата в панировката от корнфлейкс и ги пържите. Слагате парче прозрачно фолио, малко по-голяма от норито, върху масата. Върху него слагате нори и започвате да редите ориза (1.5 см) върху цялото нори.
В единия край върху ориза мажете дебел слой крема сирене, слагате лента краставица и тънко филенце пилешко. С помощта на фолиото завиваме на руло сушито, като при всяко завъртане леко натискате, за да оформите стегнато руло.
Добре е да се консумира със соев сос за суши и уасаби. Рецептата е за три рула суши с пилешки филенца.