Суши с хрупкаво пилешко филе

Необходими продукти:

  • ориз за суши – 200 г
  • нори – 3 кори
  • пилешко филе – 1 бр. филе
  • панировка – от корнфлейкс
  • крема сирене
  • краставици
  • 1 белтък

Начин на приготвяне:

Приготвяте 200 г ориз за суши според упътването. Нарязвате пилешкото филе на ивици, овалвате ги в олио, сол и черен пипер и ги оставяте в хладилника за 1 час. След това разбивате белтъка, изсипвате го при филенцата и ги разбърквате, пише flagman.bg.

Овалвате филетата в панировката от корнфлейкс и ги пържите. Слагате парче прозрачно фолио, малко по-голяма от норито, върху масата. Върху него слагате нори и започвате да редите ориза (1.5 см) върху цялото нори.

В единия край върху ориза мажете дебел слой крема сирене, слагате лента краставица и тънко филенце пилешко. С помощта на фолиото завиваме на руло сушито, като при всяко завъртане леко натискате, за да оформите стегнато руло.

Добре е да се консумира със соев сос за суши и уасаби. Рецептата е за три рула суши с пилешки филенца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *