Супа с лапад и картофи

Необходими продукти:

  • 3 картофа
  • 1.5 ч.ч. бланширан лапад (30 – 40 листа)
  • 3 с.л. олио
  • 2 стръка зелен лук
  • 3 скилидки чесън
  • сол – на вкус

За застройката:

  • 1 яйце
  • кисело мляко – 200 г

Начин на приготвяне:

Лападът се измива хубаво и се реже на ивици. Слага се в тенджера с малко вода, около 2 пръста вода на дъното, слага се на котлона и се изчаква да заври. След това се разбърква и когато всички листенца променят цвета си и станат по-тъмно зелени, се изплакват със студена вода. Лападът се отделя настрана за по-късно. В тенджерата се налива около 1500 мл вода.

Картофите се настъргват на едро ренде и се слагат в тенджерата. Към тях се прибавят ситно нарязаните лук и чесън, олиото и солта. Зеленчуковата супа се вари така около двадесетина минути, след това се прибавя лападут и се вари още десетина минути.

Яйцето и киселото мляко се разбиват заедно и когато супата поизстине, се добавят към нея. Супата с лапад и настъргани картофи е готова, пише flagman.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *