Супа с броколи и нахут

Необходими продукти:

  • 450 гр. – броколи (пресни или замразени)
  • 1 консерва – нахут (400 гр.)
  • 4 бр. – картофи
  • 2-3 бр. – моркови
  • 1/2 глава – лук
  • зехтин
  • 1/2 ч.л. – кимион
  • 1 ч.л. – риган
  • 1 ч.л. – чубрица
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

В дълбока тенджера загрейте малко зехтин на средно силна степен. Запържете лука за около 1-2 мин., добавете морковите, разбъркайте и оставете отново за около 2-3 мин.

След това прибавете броколите, разбъркайте, затворете с капак и оставете за около 3-4 мин. броколите да се отпуснат.

Прибавете картофите към броколите и отново оставете за 2-3 мин., след което добавете 1 ч.ч. вода.
Овкусете със сол, черен пипер, риган и чубрица и оставете да се вари около 30 мин. като доливате вода в зависимост от количеството супа, към което се стремите. Средно около 3-4 ч.ч. вода.

След като картофите омекнат (проверявайте с вилица) и около 5 мин. преди да свалите супата от котлона добавете нахута, като преди това отцедете водата от консервата и измийте нахута. Овкусете с кимион. Може да добавите и любимите си подправки.

Когато добавите нахута към супата варете още 5 мин. и отстранете от котлона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *