Супа с броколи и нахут
Необходими продукти:
- 450 гр. – броколи (пресни или замразени)
- 1 консерва – нахут (400 гр.)
- 4 бр. – картофи
- 2-3 бр. – моркови
- 1/2 глава – лук
- зехтин
- 1/2 ч.л. – кимион
- 1 ч.л. – риган
- 1 ч.л. – чубрица
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
В дълбока тенджера загрейте малко зехтин на средно силна степен. Запържете лука за около 1-2 мин., добавете морковите, разбъркайте и оставете отново за около 2-3 мин.
След това прибавете броколите, разбъркайте, затворете с капак и оставете за около 3-4 мин. броколите да се отпуснат.
Прибавете картофите към броколите и отново оставете за 2-3 мин., след което добавете 1 ч.ч. вода.
Овкусете със сол, черен пипер, риган и чубрица и оставете да се вари около 30 мин. като доливате вода в зависимост от количеството супа, към което се стремите. Средно около 3-4 ч.ч. вода.
След като картофите омекнат (проверявайте с вилица) и около 5 мин. преди да свалите супата от котлона добавете нахута, като преди това отцедете водата от консервата и измийте нахута. Овкусете с кимион. Може да добавите и любимите си подправки.
Когато добавите нахута към супата варете още 5 мин. и отстранете от котлона.