Супа от миди по рибарски

Необходими продукти:

  • 1 кг миди с черупките
  • 1 глава лук
  • 3 моркова
  • 1/2 глава целина
  • 2 с.л. ориз
  • 3 домата
  • 1 лимон
  • 1 яйце
  • 1/2 ч.ч. кисело мляко
  • 1 с.л. брашно
  • 4 с.л. растително масло
  • 1-2 дафинови листа
  • сол

Начин на приготвянe:

Мидите се почистват и измиват добре, попарват се във вряща вода и се изваждат от черупките. Мидените ядки се измиват добре и се оставят в прецедената през гъсто сито вода, в която са попарени мидите.

В мазнината се задушават до омекване ситно нарязаният лук и настърганите моркови и целина, заливат се с водата, в която са поставени мидените ядки, и се кипват.

Прибавят се мидените ядки и дафиновият лист. След като супата ври около 20 минути, се прибавят оризът, нарязаните домати и сол на вкус. Преди свалянето й от огъня супата се застройва с брашното, яйцата и киселото мляко.

Поднася се с резенчета от лимона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *