
Супа лебание – турска супа с нахут
Необходими продукти:
- 300 г кисело мляко;
- 8 ч.ч. вода;
- 1 яйце;
- 3 щипки сол;
- 1 ч.ч. варено жито;
- 1 ч.ч. сварен нахут.
За застройката:
- 2 с.л. масло;
- 1 с.л. сушена мента.
Начин на приготвяне:
Загрейте тенджера на силен огън. Сипете в нея киселото мляко и 7 ч.ч. топла вода, разбъркайте.
В купичка сипете 1 ч.ч. студена вода и яйцето. Разбийте добре с помощта на тел. Добавете в тенджерата заедно със солта. Бъркайте сместа в продължение на 10 минути непрекъснато, за да се сгъсти.
След това добавете предварително сварения и обелен нахут и предварително накиснатото за 1 нощ и сварено жито. Разбъркайте. Захлупете и варете супата 20 минути на силен огън.
За застройката разтопете маслото в тенджерка и добавете сушената мента или джоджен. Разбъркайте и дръпнете от котлона.
Добавете застройката към супата, като разбърквате внимателно с помощта на дървена лъжица, пише 24kitchen.bg.