Супа лебание – турска супа с нахут

Необходими продукти:

  • 300 г кисело мляко;
  • 8 ч.ч. вода;
  • 1 яйце;
  • 3 щипки сол;
  • 1 ч.ч. варено жито;
  • 1 ч.ч. сварен нахут.

За застройката:

  • 2 с.л. масло;
  • 1 с.л. сушена мента.

Начин на приготвяне:

Загрейте тенджера на силен огън. Сипете в нея киселото мляко и 7 ч.ч. топла вода, разбъркайте.

В купичка сипете 1 ч.ч. студена вода и яйцето. Разбийте добре с помощта на тел. Добавете в тенджерата заедно със солта. Бъркайте сместа в продължение на 10 минути непрекъснато, за да се сгъсти.

След това добавете предварително сварения и обелен нахут и предварително накиснатото за 1 нощ и сварено жито. Разбъркайте. Захлупете и варете супата 20 минути на силен огън.

За застройката разтопете маслото в тенджерка и добавете сушената мента или джоджен. Разбъркайте и дръпнете от котлона.

Добавете застройката към супата, като разбърквате внимателно с помощта на дървена лъжица, пише 24kitchen.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *