Стек по флорентински – класическа пържола от италианската кухня

Необходими продукти:

  • 1 пържола T-bone или портърхаус, с дебелина поне 7 см;
  • 1 връзка пресен розмарин;
  • 1 връзка пресен градински чай;
  • 2 супени лъжици екстра върджин зехтин;
  • сол и прясно смлян черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне:

Загрейте грил тиган на средно висока температура. Подсушете пържолата и овкусете обилно двете ѝ страни със сол и черен пипер.

Завържете връзките розмарина и градинския чай с месарски канап. Използвайте билките, за да намажете пържолата със зехтин.

Поставете пържолата върху грил тигана и я изпечете: около 12 минути от едната страна, обърнете и печете около 9 минути от другата страна.

Когато пържолата е готова, я извадете от грил тигана и я оставете да престои 5 минути, за да се задържат сосовете при разрязване на месото. Нарежете преди сервиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *