Спагети Болонезе

Необходими продукти:

  • 250 г – кайма смес
  • 200 г – спагети
  • 100 мл – доматено пюре
  • 1/2 ч. ч. – червено вино
  • 1 бр. – морков
  • 3 с. л. – зехтин
  • 1 ч. л. – риган
  • сол и черен пипер на вкус
  • пармезан или кашкавал за поръсване

Начин на приготвяне:

В дълбок тиган се запържват моркова и каймата. Добавят се доматеното пюре и виното и соса се оставя да поври 10 минути на тих огън.
Овкусява се с подправките, вари се още 2 минути и след това се оттегля от котлона.
Спагетите се сварят, заливат се със соса, поръсват се с пармезан или кашкавал и се сервират.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *