Спагети Болонезе с телешка кайма, шунка и манатарки
Необходими продукти:
- 1/2 кг – спагети
- 300 гр. – телешка кайма
- 100 гр. – шунка
- 50 гр. – гъби манатарки
- 50 гр. – моркови
- 50 гр. – стебла от целина
- 50 гр. – праз лук
- 6 с.л. – доматен сос
- 1 ч.ч. – мляко
- 1/2 ч.ч. – червено вино
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Спагетите се сваряват според инструкциите на опаковката, отцеждат се и се измиват.
Шунката се нарязва на ситно, а манатарките на тънки ивици. Запържват се. Морковите, целината и праз лукът се нарязват на ситно и се добавят в тигана. След няколко минути се добавя телешката кайма и се готви, докато започне да променя цвета си. Добавят се виното и доматите, котлонът се намалява и сосът се оставя да се задушава за около час. Накрая се добавя млякото и се овкусява със сол и черен пипер.
Спагетите се смесват със соса и се готвят няколко минути, така че да се загреят отново и да поемат от ароматите.