Спагети Болонезе с телешка кайма, шунка и манатарки

Необходими продукти:

  • 1/2 кг – спагети
  • 300 гр. – телешка кайма
  • 100 гр. – шунка
  • 50 гр. – гъби манатарки
  • 50 гр. – моркови
  • 50 гр. – стебла от целина
  • 50 гр. – праз лук
  • 6 с.л. – доматен сос
  • 1 ч.ч. – мляко
  • 1/2 ч.ч. – червено вино
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

Спагетите се сваряват според инструкциите на опаковката, отцеждат се и се измиват.

Шунката се нарязва на ситно, а манатарките на тънки ивици. Запържват се. Морковите, целината и праз лукът се нарязват на ситно и се добавят в тигана. След няколко минути се добавя телешката кайма и се готви, докато започне да променя цвета си. Добавят се виното и доматите, котлонът се намалява и сосът се оставя да се задушава за около час. Накрая се добавя млякото и се овкусява със сол и черен пипер.

Спагетите се смесват със соса и се готвят няколко минути, така че да се загреят отново и да поемат от ароматите.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *