Сочни и екзотични пържоли с круши

Необходими продукти

  • 2 големи пилешки филета пеперуда
  • 2 круши
  • 1/2 ч.ч. зехтин
  • 1 ч.л. сол
  • щипка джинджифил
  • щипка сух розмарин
  • 1 к.ч. бяло вино
  • 2 с.л. уиски
  • 1 ч.ч. стърготини пармезан

Начин на приготвянe

Крушите се измиват и почистват. Режат се на ладии. Поръсват се с джинджифил. Мажат се със зехтин. Запичат се и от двете страни на грил-тиган.

Грилованите плодове се слагат в купа. Пилешките филета се режат на две, така че да се получат 4 броя. Очукват се

Поръсват се със сол и сух розмарин. Слагат се в тава. Поливат се с вино и уиски. Добавя се зехтин и 1/2ч.ч. вода. Пържолите се оставят за 2- 3 часа да се мариноват.

Пекат се на умерена фурна, 20 минути. После тавата се покрива с фолио за печене. Месото се пече под фолио още 15 минути.

Поднася се пилешка пържола, гарнирана с гриловани круши. Месото се полива със соса от печеното.

Поръсва се със стърготини Пармезан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *