Сочни и екзотични пържоли с круши
Необходими продукти
- 2 големи пилешки филета пеперуда
- 2 круши
- 1/2 ч.ч. зехтин
- 1 ч.л. сол
- щипка джинджифил
- щипка сух розмарин
- 1 к.ч. бяло вино
- 2 с.л. уиски
- 1 ч.ч. стърготини пармезан
Начин на приготвянe
Крушите се измиват и почистват. Режат се на ладии. Поръсват се с джинджифил. Мажат се със зехтин. Запичат се и от двете страни на грил-тиган.
Грилованите плодове се слагат в купа. Пилешките филета се режат на две, така че да се получат 4 броя. Очукват се
Поръсват се със сол и сух розмарин. Слагат се в тава. Поливат се с вино и уиски. Добавя се зехтин и 1/2ч.ч. вода. Пържолите се оставят за 2- 3 часа да се мариноват.
Пекат се на умерена фурна, 20 минути. После тавата се покрива с фолио за печене. Месото се пече под фолио още 15 минути.
Поднася се пилешка пържола, гарнирана с гриловани круши. Месото се полива със соса от печеното.
Поръсва се със стърготини Пармезан.