Солен пай с патладжани и червени чушки

Необходими продукти:

  • 500 г червени чушки;
  • 1 патладжан;
  • 1 глава лук;
  • 2 скилидки чесън;
  • 150 г козе сирене;
  • 8 яйца;
  • 4 с.л. брашно;
  • 1 ч.л. бакпулвер;
  • връзка пресен босилек;
  • 1/2 ч.л. сух риган;
  • черен пипер;
  • сол;
  • 50 мл. зехтин.

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса. Обелете патладжана на ивици. Нарежете го на кубчета. Почистете чушките и ги нарежете на парченца. Покрийте тава с хартия за печене. Сложете зеленчуците. Полейте ги със зехтин и ги поръсете с черен пипер, сол и риган. Печете до готовност. Охладете.

Нарежете лука и чесъна на ситно и ги задушете в малко зехтин и вода, до златисто. Охладете.

В купа разбийте 8 яйца. Добавете натрошеното сирене, охладените лук и чесън, брашното, заедно с бакпулвера, нарязан на ситно босилек и за финал охладените печени патладжани и червени чушки. Разбъркайте всичко добре.

Покрийте дъното и стените на форма, с диаметър 24 см, със свалящ се ринг, с хартия за печене.

Излейте сместа и печете 30-40 минути, до готовност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *