Солени мъфини с моцарела, спанак и сушени домати
Необходими продукти:
- 200 грама пшенично брашно
- 100 грама царевично брашно
- 125 мл мляко
- 1 яйце
- 50 грама моцарела на кубчета
- 50 грама сушени домати, отцедени и нарязани
- шепа бейби спанак, нарязан на ситно
- 1 глава лук
- 1 люта чушка, нарязана на ситно
- 1 ч.л. бакпулвер
- сол
- риган
- 2 ч. л. от зехтина, в който са били мариновани сушените домати
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 190 °C. Пресейте пшеничното брашно в купа, добавете царевичното брашно, бакпулвера и солта и разбъркайте добре. Добавете и останалите сухи съставки, като запазите част от кубчетата моцарела и сушените домати.
Поставете всички течни съставки в купа и разбъркайте добре. Изсипете течната смес в сухите съставки и разбъркайте, докато всички съставки с смесят, но без да разбивате.
Напълнете формичките за мъфини, които предварително сте намазали с мазнина. Добавете останалата моцарела и сушените домати върху всеки мъфин.
Поръсете с прясно смлян черен пипер и щипка чили, ако желаете. Печете 15-18 минути за малки мъфини или 20-25 минути за по-големи.
Готови са, когато се надигнат и са златистокафяви. Извадете от фурната и оставете да престоят няколко минути, преди да ги извадите от формичката, пише woman.bg.