Солени мъфини с моцарела, спанак и сушени домати

Необходими продукти:

  • 200 грама пшенично брашно
  • 100 грама царевично брашно
  • 125 мл мляко
  • 1 яйце
  • 50 грама моцарела на кубчета
  • 50 грама сушени домати, отцедени и нарязани
  • шепа бейби спанак, нарязан на ситно
  • 1 глава лук
  • 1 люта чушка, нарязана на ситно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • сол
  • риган
  • 2 ч. л. от зехтина, в който са били мариновани сушените домати

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 190 °C. Пресейте пшеничното брашно в купа, добавете царевичното брашно, бакпулвера и солта и разбъркайте добре. Добавете и останалите сухи съставки, като запазите част от кубчетата моцарела и сушените домати.

Поставете всички течни съставки в купа и разбъркайте добре. Изсипете течната смес в сухите съставки и разбъркайте, докато всички съставки с смесят, но без да разбивате.

Напълнете формичките за мъфини, които предварително сте намазали с мазнина. Добавете останалата моцарела и сушените домати върху всеки мъфин.

Поръсете с прясно смлян черен пипер и щипка чили, ако желаете. Печете 15-18 минути за малки мъфини или 20-25 минути за по-големи.

Готови са, когато се надигнат и са златистокафяви. Извадете от фурната и оставете да престоят няколко минути, преди да ги извадите от формичката, пише woman.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *