Солени бонбони за гости

Необходими продукти:

  • сирене – 250 г (по – твърдо)
  • крема сирене – 250 г (тип Филаделфия)
  • чесън – 1 скилидка (по желание)
  • лимонов сок – 1 с.л.
  • черен пипер – 1 щипка
  • зехтин – 1 с.л.

За овалване:

  • сусам – 40 г
  • орехи – 40 г
  • бадеми – 40 г
  • други ядки – по избор
  • копър – 1 шепа пресни стръкчета
  • сушени плодове – манго, ананас, чипс от банан и кокос

Начин на приготвяне:

Представям ви едно бързо мезенце, с което да изненадате гостите си – бонбони от сирене. Използвайте бяло саламурено сирене, за предпочитане козе, но може и краве или овче. Подходящо е също така и сиренето фета. Сложете го в блендер заедно с филаделфията, лимоновия сок, зехтина, черния пипер и чесъна ако ще ползвате такъв. Завъртете на няколко оборота, за да се получи гладък крем.

Приберете го в хладилник за минимум 30 минути, за да стегне. През това време си подгответе продуктите за овалване на солените бонбони: Запечете сусама на сух тиган и го сложете в купичка. Накълцайте копъра на ситно и го сложете в друга купичка. Ядките също запечете на сух тиган и смелете на ситно, като слагате всеки вид в отделна купичка. Така се смилат и сушените ананас, манго, банан и кокос.

От стегналия пастет от сирена направете топчета и всяко овалвайте в приготвените продукти в купичките. Ще се наложи да навлажнявате или намазнявате ръцете си след всяко оформено топче. Поставяйте бонбоните в хартиени малки капсулки и ги подредете в красиво плато за сервиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *