Солена торта с тортили

Необходими продукти:

  • 5-6 броя готови тортила питки;
  • 250 грама картофено пюре;
  • 1 връзка зелен лук;
  • 50-100 грама маслини за украса;
  • 100 грама царевица от консерва;
  • 2-3 домата, измити и подсушени;
  • половин връзка пресен магданоз за украса;
  • 200 грама цедено мляко;
  • 100 грама майонеза;
  • 2 скилидки чесън, пресовани;
  • копър по желание;
  • 150-200 грама колбас по избор;
  • 100 грама настъргано сирене;
  • 100 грама настърган кашкавал;
  • домашна или купешка лютеница.

Начин на приготвяне:

Изберете подходяща голяма чиния или поднос и сложете една питка.

Комбинирайте цеденото мляко с майонезата, чесъна и копъра. Разбъркайте сместа до еднородност и с нея намажете основата.

Гарнирайте с нарязани домати, колбас и нарязани маслини.

Покрийте с втора питка.

Гарнирайте я с лютеница и поръсете с кашкавал и сирене.

Сложете трета, а нея подправете с картофено пюре или чеснова смес, украсете с домати, сирене, кашкавал или колбас.

Четвъртата гарнирайте по ваш вкус и завършете подредбата с последната питка.

Старателно измажете всички страни, поръсете с нарязан ситно зелен лук, сладка царевица и листенца магданоз.

Нарежете половин домат и от него оформете розичка. Сложете я в средата на тортата и украсете с маслини.

По желание декорирайте страните на чинията с пресни листенца магданоз, пише rozali.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *