Солена торта с тортили
Необходими продукти:
- 5-6 броя готови тортила питки;
- 250 грама картофено пюре;
- 1 връзка зелен лук;
- 50-100 грама маслини за украса;
- 100 грама царевица от консерва;
- 2-3 домата, измити и подсушени;
- половин връзка пресен магданоз за украса;
- 200 грама цедено мляко;
- 100 грама майонеза;
- 2 скилидки чесън, пресовани;
- копър по желание;
- 150-200 грама колбас по избор;
- 100 грама настъргано сирене;
- 100 грама настърган кашкавал;
- домашна или купешка лютеница.
Начин на приготвяне:
Изберете подходяща голяма чиния или поднос и сложете една питка.
Комбинирайте цеденото мляко с майонезата, чесъна и копъра. Разбъркайте сместа до еднородност и с нея намажете основата.
Гарнирайте с нарязани домати, колбас и нарязани маслини.
Покрийте с втора питка.
Гарнирайте я с лютеница и поръсете с кашкавал и сирене.
Сложете трета, а нея подправете с картофено пюре или чеснова смес, украсете с домати, сирене, кашкавал или колбас.
Четвъртата гарнирайте по ваш вкус и завършете подредбата с последната питка.
Старателно измажете всички страни, поръсете с нарязан ситно зелен лук, сладка царевица и листенца магданоз.
Нарежете половин домат и от него оформете розичка. Сложете я в средата на тортата и украсете с маслини.
По желание декорирайте страните на чинията с пресни листенца магданоз, пише rozali.com.