Сладкиш с праскови и крема сирене

Необходими продукти

  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • 1 ч. л. сода за хляб
  • 1/4 ч.л. сол
  • 100 г масло
  • 1 чаша захар
  • 2 яйца
  • 1 ч.ч. заквасена сметана
  • 2 ч.л. ванилов екстракт
  • 250 г крема сирене
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 ванилов екстракт
  • 2-3 праскови

Начин на приготвянe

Предварително загрейте фурната до 180С и намазнете тава за печене. В купа разбъркайте брашното, бакпулвера, содата и солта.

Разбийте мекото масло със захарта, докато сместа стане пухкава. Разбийте яйцата със сметаната и ванилията и добавете към маслото. Смесете с половината брашнена смес и разбъркайте.

След това и останалото брашно. Изсипете сместа в намазнената тава и оставете настрана. Разбийте крема сиренето със захарта и разстелете сместа равномерно върку останалата.

Най-отгоре наредете тънко нарязаните праскови.

Печете 30-35 минути до златисто. Оставете сладкиша да се охлади и сервирайте.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *