
Сладкиш с праскови и крема сирене
Необходими продукти
- 2 ч.ч. брашно
- 1 ч. л. бакпулвер
- 1 ч. л. сода за хляб
- 1/4 ч.л. сол
- 100 г масло
- 1 чаша захар
- 2 яйца
- 1 ч.ч. заквасена сметана
- 2 ч.л. ванилов екстракт
- 250 г крема сирене
- 1 ч.ч. захар
- 1 ванилов екстракт
- 2-3 праскови
Начин на приготвянe
Предварително загрейте фурната до 180С и намазнете тава за печене. В купа разбъркайте брашното, бакпулвера, содата и солта.
Разбийте мекото масло със захарта, докато сместа стане пухкава. Разбийте яйцата със сметаната и ванилията и добавете към маслото. Смесете с половината брашнена смес и разбъркайте.
След това и останалото брашно. Изсипете сместа в намазнената тава и оставете настрана. Разбийте крема сиренето със захарта и разстелете сместа равномерно върку останалата.
Най-отгоре наредете тънко нарязаните праскови.
Печете 30-35 минути до златисто. Оставете сладкиша да се охлади и сервирайте.