Сладкиш без захар и без глутен

Необходими продукти:

  • 1 ½ ч.ч. брашно без глутен;
  • 1 ч.ч. еритритол;
  • ¼ ч.ч. какао;
  • 1 ч.л. сода бикарбонат;
  • ½ ч.л. сол;
  • 1 с.л. ябълков оцет;
  • 1 ч.л. ванилов екстракт;
  • 6 с.л. лъжици неподсладено ябълково пюре;
  • 1 чаша вода

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса и си подгответе форма за печене на торта с падащо дъно, както и хартия за печене. В голяма купа смесете брашното, еритритола, какаото, содата и солта и разбъркайте добре.

Добавете ваниловия екстракт, ябълковия оцет, както и неподсладеното ябълково пюре. Разбъркайте. Най-накрая изсипете водата и размесете добре, докато съставките се смесят напълно.

Сложете сместа във формата за печене и печете за около 25-30 минути или до суха клечка. Извадете готовия блат, след като изстине. По желание, можете да съхранявате и във фризер, пише flagman.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *