Сирене по шопски в тава

Необходими продукти:

  • праз – 3 стръка
  • сирене – 400 г
  • яйца – 4 бр.
  • домати – 600 г от буркан (смлени или намачкани)
  • олио
  • сол

Начин на приготвяне:

Най-напред трябва да почистите лука и да го нарежете на ситно. След това го запържете, докато придобие златист оттенък. В тигана при лука сложете сиренето, нарязано на плочки. Оставете го да се запече от двете страни.

Прехвърлете сиренето и лука в тавичка и добавете доматите и подправките. Разбъркайте много внимателно и сложете тавата в предварително загрята фурна на 200 градуса за близо 20 минути. Когато извадите тавата от фурната, чукнете отгоре яйцата и върнете да се запекат, пише Actualno.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *