Селска чорба с пилешки дреболии

Необходими продукти:

  • 4 пилешки дробчета
  • 4 пилешки воденички
  • 8 пилешки сърца
  • 1 глава лук
  • 2 моркова
  • 4 картофа
  • 30 г масло
  • 50 г фиде
  • черен пипер
  • сол
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1/2 връзка копър

За застройката:

  • 1 яйце
  • 2 с.л. кисело мляко

Начин на приготвяне:

Първа стъпка от рецептата е да измиете и почистите добре пилешките дробчета, пилешките воденички и пилешките сърца. Слагат се да се варят в литър и половина вода с 2 щипки сол до готовност.

Нарязаният на ситно лук и настърганите моркови се задушават в загрятото масло. Варените дреболии се оставят настрана, а в бульона се добавят нарязаните кубчета картофи, задушените лук и моркови и начупеното фиде. Варите всичко на слаб огън, докато картофите се сварят. Добавят се нарязаните пилешки дреболии.

Най-накрая приготвяте застройката, като киселото мляко се разбива с яйцето. Застройката се темперира с бульон от супата и след това внимателно и при непрекъснато бъркане се връща в тенджерата, пише Actualno.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *