Селска каша от коприва – пролетно ястие

Необходими продукти:

  • коприва – 1 торбичка свежи връхчета;
  • олио – 1 к.ч.;
  • брашно – 5 с.л.;
  • 2 скилидки чесън;
  • червен пипер – 1 с.л.;
  • черен пипер – на вкус;
  • сух джоджен – 1 ч.л.;
  • сол – на вкус.

Начин на приготвяне:

Почистете и измийте копривата с няколко води. Поставете я в тенджера с вряща подсолена вода, варите за 2-3 минути, или докато омекнат връхчетата коприва.

Прецедете и запазете 1 литър от бульона. В голям тиган налейте олиото и добавете нарязаните на ситно скилидки чесън и прецедената коприва, разбъркайте и добавете брашното, запържете за кратко.

Прибавете червения пипер и разбъркайте, налейте запазения бульон, поръсете с черен пипер на вкус, джоджена и посолете, ако е нужно, селската каша.

Варите при непрекъснато бъркане, до сгъстяване на тази вкусна пролетна каша, пише ezine.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *