Свинско с ориз и домати

Необходими продукти:

  • свинско месо – 600 г (плешка);
  • лук – 1 глава;
  • моркови – 1 бр.;
  • червени печени чушки – 2 бр.;
  • белени домати – 1 ч.ч.;
  • ориз – 1 ч.ч.;
  • червено вино – 1 к.ч.;
  • дафинов лист – 3 бр.;
  • чубрица;
  • черен пипер;
  • червен пипер;
  • олио;
  • сол.

Начин на приготвяне:

Нарежете месото, морковите, лука и чушките. Сипете олио в тенджера и запържете свинското. Добавете моркова и лука.

Задушете за няколко минути, след което сипете виното, червения пипер и дафиновия лист. След като виното се изпари, налейте вода.

Месото трябва да е почти сварено, когато ще добавите измития ориз с подправките.

Оставете яхнията да къкри на бавен огън. Малко след това добавете доматите и чушките, гответе до сваряване на ориза.

Свинското с ориз и домати е готово, пише edin.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *