Свинско с ориз и домати
Необходими продукти:
- свинско месо – 600 г (плешка);
- лук – 1 глава;
- моркови – 1 бр.;
- червени печени чушки – 2 бр.;
- белени домати – 1 ч.ч.;
- ориз – 1 ч.ч.;
- червено вино – 1 к.ч.;
- дафинов лист – 3 бр.;
- чубрица;
- черен пипер;
- червен пипер;
- олио;
- сол.
Начин на приготвяне:
Нарежете месото, морковите, лука и чушките. Сипете олио в тенджера и запържете свинското. Добавете моркова и лука.
Задушете за няколко минути, след което сипете виното, червения пипер и дафиновия лист. След като виното се изпари, налейте вода.
Месото трябва да е почти сварено, когато ще добавите измития ориз с подправките.
Оставете яхнията да къкри на бавен огън. Малко след това добавете доматите и чушките, гответе до сваряване на ориза.
Свинското с ориз и домати е готово, пише edin.bg.
Благодаря ви за прекрасната рецепта ❤️ добавих само малко сосче от пуканите чушки 🤗😋