
Свинско с ориз и ананас по индийски
Необходими продукти:
- 500-600 г свинско месо
- олио
- 1 глава лук
- 120 г ориз
- 100 г ананас на кубчета консерва
- 1 с.л. ананасов сок
- щипка захар
- щипка смлян карамфил
- щипка канела
- шипка кориандър
- щипка кардамон
- сол на вкус
Начин на приготвянe:
Оризът се сварява. Месото, нарязано на кубчета, се пържи в олио, добавят се кориандърът, карамфилът и ситно нарязаният лук и се пържи около 10 минути с непрекъснато разбъркване.
След това се добавя 1/3 ч.ч. вода и се задушава до омекване. Предварително свареният ориз се смесва с половината парченца ананас.
Месото и сосът се изсипват в тавичка, отгоре се изсипва оризът, поръсва се с канелата и кардамона.
Останалите парченца ананас се смесват с ананасовия сок, захарта и леко се карамелизират. Сместа се изсипва върху ориза.
Ястието се запича за около 10 минути.