Свинско с ориз и ананас по индийски

Необходими продукти:

  • 500-600 г свинско месо
  • олио
  • 1 глава лук
  • 120 г ориз
  • 100 г ананас на кубчета консерва
  • 1 с.л. ананасов сок
  • щипка захар
  • щипка смлян карамфил
  • щипка канела
  • шипка кориандър
  • щипка кардамон
  • сол на вкус

Начин на приготвянe:

Оризът се сварява. Месото, нарязано на кубчета, се пържи в олио, добавят се кориандърът, карамфилът и ситно нарязаният лук и се пържи около 10 минути с непрекъснато разбъркване.

След това се добавя 1/3 ч.ч. вода и се задушава до омекване. Предварително свареният ориз се смесва с половината парченца ананас.

Месото и сосът се изсипват в тавичка, отгоре се изсипва оризът, поръсва се с канелата и кардамона.

Останалите парченца ананас се смесват с ананасовия сок, захарта и леко се карамелизират. Сместа се изсипва върху ориза.

Ястието се запича за около 10 минути.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *