Свинско с нахут

Необходими продукти

  • 500-600 г свинско месо
  • 2 консерви нахут
  • 1 глава лук
  • 1 домат
  • 3 с.л. олио
  • 1 1/2 ч.л. сол
  • щипка червен пипер
  • магданоз

Начин на приготвянe

Месото се измива, нарязва се на парчета и се слага да се вари. Преди завирането се изгребва пяната и се посолява.

След 20 мин се прибавят нарязаният лук и олиото. Когато месото започне да омеква, слагат се отцеденият от течността нахут, настърганият или нарязан на ситно домат и червеният пипер и се разбърква.

Щом се свари месото, прибавя се магданозът и се сваля от огъня.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *