Свинско месо с глазирана коричка

Свинско месо с глазирана коричка

Необходими продукти:

  • 700 г свинска рибица
  • 1/2 ч.ч. кетчуп
  • 1/4 ч.ч. ябълков оцет
  • 1 с.л. сос уорчестър
  • 1 с.л. мед
  • 1 ч.л. лук на прах
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

Грил, барбекю или скара се загрява на висока температура.

В малка тенджера на среден огън се разбъркват кетчуп, оцет, сос уорчестър, мед, 2 лъжици вода, лук и чесън на прах. Температурата на котлона се увеличава и сместа се оставя да заври. След това се оставя да къкри на ниска температура за около 5 минути. От соса се отделя половин чаша.

Скарата се намазва с мазнина и свинската рибица се поръсва със сол и черен пипер. Запича се на за около 15 минути, като от време на време се обръща. След тези 15 минути, се намазва с останалия сос и се пече, като периодично отново се обръща, докато достигне вътрешна температура около 65 градуса.

Изпеченото месо се сервира със заделения сос, пише trafficnews.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *