
Свинско бонфиле с гъби и кашкавал
Необходими продукти:
- 600 г свинско бон филе
- 2 глави лук
- 1 с.л. лимонов сок
- 2/3 ч.ч. брашно
- 300 г пресни гъби
- 1/3 ч.ч. разтопено масло
- 1/2 чл. черен пипер
- 1/3 ч.ч. настърган кашкавал
- сол
Начин на приготвянe:
Месото както е цяло се напръсква с лимоновия сок и се покрива с нарязаният на филийки лук.
В затворен съд се държи в хладилник поне 10 часа, след това се нарязва на порции, които се овалват в смесеното със солта брашно и след това се изпържва в силно загрята мазнина.
Порциите се нареждат в тавичка. Нарязаните на малки парчета гъби се задушават с маслото и се посипват върху пържолите.
Поръсва се ястието със сол и черен пипер, после с настъргания кашкавал и се запича в умерена фурна за 4-5 минути.