Свинско бонфиле с гъби и кашкавал

Необходими продукти:

  • 600 г свинско бон филе
  • 2 глави лук
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 2/3 ч.ч. брашно
  • 300 г пресни гъби
  • 1/3 ч.ч. разтопено масло
  • 1/2 чл. черен пипер
  • 1/3 ч.ч. настърган кашкавал
  • сол

Начин на приготвянe:

Месото както е цяло се напръсква с лимоновия сок и се покрива с нарязаният на филийки лук.

В затворен съд се държи в хладилник поне 10 часа, след това се нарязва на порции, които се овалват в смесеното със солта брашно и след това се изпържва в силно загрята мазнина.

Порциите се нареждат в тавичка. Нарязаните на малки парчета гъби се задушават с маслото и се посипват върху пържолите.

Поръсва се ястието със сол и черен пипер, после с настъргания кашкавал и се запича в умерена фурна за 4-5 минути.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *