Свински ребърца с червено вино и сок от нар
Необходими продукти:
- свински ребра – 1 кг;
- нар – 2 бр.;
- червено вино – 100 мл;
- червен пипер – 1 ч.л.;
- черен пипер – 1/2 ч.л.;
- сол – 1/2 ч.л.
Начин на приготвяне:
В купичка смесваме черния пипер, червения пипер и солта.
Втриваме с ръце подправките, така че всички ребра да са равномерно овкусени. Подреждаме ребърцата в тава за печене.
Изцеждаме сока на единия нар и го изливаме при ребрата. Втория нар наронваме на зрънца и оставяме настрана.
Сипваме и виното и печем ребрата в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор.
След час свинските ребърца са готови.
Сервираме в чиния и ги поръсваме със зрънца и сок от втория нар