Свински ребърца с червено вино и сок от нар

Необходими продукти:

  • свински ребра – 1 кг;
  • нар – 2 бр.;
  • червено вино – 100 мл;
  • червен пипер – 1 ч.л.;
  • черен пипер – 1/2 ч.л.;
  • сол – 1/2 ч.л.

Начин на приготвяне:

В купичка смесваме черния пипер, червения пипер и солта.

Втриваме с ръце подправките, така че всички ребра да са равномерно овкусени. Подреждаме ребърцата в тава за печене.

Изцеждаме сока на единия нар и го изливаме при ребрата. Втория нар наронваме на зрънца и оставяме настрана.

Сипваме и виното и печем ребрата в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор.

След час свинските ребърца са готови.

Сервираме в чиния и ги поръсваме със зрънца и сок от втория нар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *