Свински ребра с билки и хрупкава коричка
Необходими продукти
- 1 кг свински ребра
- 1 глава лук
- 200 г праз
- 8 скилидки чесън
- 2 червени чушки
- 5 г мента
- 5 г мойоранa
- 5 г розмарин
- 5 г магданоз
- 4 с.л. зехтин
- 1 с.л. сол
Начин на приготвянe
Ребрата се почистват и се варят за 1 час, заедно с лука, праза, чушките и половината от чесъна. Билките се нарязват на много ситно.
Останалият чесън се пресова и се добавя към билките заедно със солта и зехтина.
Сварените ребра се отцеждат и се поставят в тава за печене (зеленчуците и бульонът се изхвърлят).
Намазват се със сместа от зехтин и подправки и се слагат в предварително загрята фурна.
Пекат се 30 минути покрити с фолио и още 20-30 минути без фолио, така че да се образува хрупкава коричка без подправките да загарят.
Поднесете с гарнитура по желание.