Свински ребра с билки и хрупкава коричка

Необходими продукти

  • 1 кг свински ребра
  • 1 глава лук
  • 200 г праз
  • 8 скилидки чесън
  • 2 червени чушки
  • 5 г мента
  • 5 г мойоранa
  • 5 г розмарин
  • 5 г магданоз
  • 4 с.л. зехтин
  • 1 с.л. сол

Начин на приготвянe

Ребрата се почистват и се варят за 1 час, заедно с лука, праза, чушките и половината от чесъна. Билките се нарязват на много ситно.

Останалият чесън се пресова и се добавя към билките заедно със солта и зехтина.

Сварените ребра се отцеждат и се поставят в тава за печене (зеленчуците и бульонът се изхвърлят).

Намазват се със сместа от зехтин и подправки и се слагат в предварително загрята фурна.

Пекат се 30 минути покрити с фолио и още 20-30 минути без фолио, така че да се образува хрупкава коричка без подправките да загарят.

Поднесете с гарнитура по желание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *