Свински пържоли под шуба – ястие за гости

Необходими продукти:

  • 8 бр. свински пържоли;
  • 300 г гъби или картофи;
  • 3 глави лук;
  • 100 г кашкавал;
  • 200-250 г майонеза;
  • олио.

Начин на приготвяне:

Пържолите се начукват на тънко с чукче, посоляват се и се нареждат една до друга в намаслена тава. Отгоре се поръсват с нарязаните на 3-4 парчета гъби (или картофите – на кръгчета) и нарязаният на кръгчета лук.

Всичко се полива с майонезата. Отгоре се поръсва с рендосаното на едро сирене.

Пече се на фурна при температура 170-180 градуса, пише receptite.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *