Свински пържоли в гъбен сос

Необходими продукти

  • зехтин
  • 40 г масло
  • 1 глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 3 с.л. оцет
  • 50 мл шери или бяло вино
  • 750 г пилешки бульон
  • 6 бели сушени гъби
  • 4 парчета свинско месо (пържоли), около 400-500 г
  • 200 г пресни гъби
  • 1 с.л. царевично брашно

Начин на приготвянe

Загрейте малко зехтин и 20 г масло в дълбок съд Прибавете едро нарязания лук и половината от пасирания чесън. Когато лука омекне, подправете със сол и черен пипер, прибавете оцета и оставете на котлона докато се изпари течността.

След това прибавете бульона, белите гъби заедно с водата в която са се киснали и варете за 10 минути. Когато соса започне да се сгъстява отнемете от огъня и прецедете.

Подправете месото със сол и черен пипер, намажете го с малко зехтин и го запържете в силно загрят тиган за около 3 минути от всяка страна.

Извадете месото и в същия тиган прибавете останалите гъби, масло и чесън. Запържете за 2 минути, подправете със сол и черен пипер. Отново върнете в тигана месото.

Прибавете към соса царевичното брашно, разбъркайте добре и го добавете към месото. Гответе на умерена температура за 2 минути и сервирайте.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *