
Свежи пролетни кюфтенца с коприва и овесени ядки
Необходими продукти:
– около 300 г коприва
– 2 яйца
– 5 с.л. фини овесени ядки
– сол
– черен пипер
– 1/2 връзка накълцан магданоз
– няколко листа накълцан джоджен
– 100 г настърган кашкавал
– галета или сусам по желание
– олио – за пържене
Начин на приготвяне:
Почистената коприва се попарва в леко подсолена и вряща вода за няколко минути. Отцедете копривата и я оставете да изстине.
След това я нарежете ситно и я объркайте с всички останали продукти без галетата и олиото. От готовата смес се оформят кюфтенца, които се овалват в галета или сусам и се пускат в сгорещена мазнина да се пържат.
Готовите кюфтета се отцеждат върху кухненска хартия. Гарнирайте кюфтенцата от коприва с кисело мляко, съветва gotvach.bg.