Сарай сарма – турска бисквитена торта

Необходими продукти:

  • 150 гр. обикновени бисквити;
  • 100 мл течна сметана.

За крема:

  • 1 л прясно мляко;
  • 170 гр. захар;
  • 100 гр. брашно;
  • 2 с.л. какао;
  • 1 ванилия;
  • 50 гр. масло.

Начин на приготвяне:

Смелете бисквитите с блендер. Смесете ги с разтопеното масло и изсипете сместа в тава с размер 36/24 см и загладете. Смесете брашното с какаото и разредете с част от млякото. Останалото мляко загрейте заедно със захарта до завиране. Изсипете го постепенно към брашнената каша и върнете на котлона.

Варете крема до сгъстяване. Внимателно, както е топъл кремът, го разпределете върху бисквитите и загладете хубаво. Оставете да изстине на стайна температура. Разбийте сметаната до плътни връхчета, след което я намажете върху крема и сложете в хладилника за 2-3 часа. Нарежете десерта на ленти, които след това навийте на рулца, пише zajenata.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *