Салата Цезар с пиле

Необходими продукти:

  • Пилешко филе – 1 бр.;
  • Домат – 1 бр.;
  • Яйце – 2 бр.;
  • Сирене – 50 грама;
  • Листа от маруля – 1 връзка;
  • Хляб – 2 филийки;
  • Сол, подправки, чесън – на вкус;
  • Растително масло – 1 супена лъжица;
  • Лимонов сок – 1 чаена лъжичка;
  • Горчица – 1/3 ч.ч

Начин на приготвяне:

Измийте пилешкото филе и сварете или запечете до омекване. Сварете твърдо 1 яйце. Хляб, нарязан на малки кубчета. Поставете върху тава за печене или лист за печене и подсушете. Добавете щипка сол и смлян чесън. След няколко минути извадете и охладете.

За да приготвите соса, комбинирайте пресен и сварен жълтък и лимонов сок. Разбийте до гладкост. Добавете сол, черен пипер на вкус, налейте растително масло и разбийте отново.

Поставете измитите и подсушени листа маруля в чиния за сервиране и подредете нарязаното пиле и домати. Залейте салатата с дресинга, поръсете с настърган кашкавал и отгоре с крутони.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *