Салата Цезар с пиле
Необходими продукти:
- 1 бр. – салата айсберг
- 2 ч. л. – горчица
- 2/3 ч. ч. – зехтин
- 1 ч.л. – оцет
- 50 гр. – пармезан
- 100 гр. – пилешко месо
- 2 бр. – жълтъци
- 4 бр. – филе аншоа
- 2 бр. – скилидки чесън
- 2 бр. – филийки хляб
Начин на приготвяне:
Нарязвате багетата/хляба на едри кубчета, слагате ги в тава, посолявате ги, поръсвате с черен пипер и зехтин, разбърквате и печете в загрята на 200 градуса фурна за 8-10 минути, като разбърквате от време на време.
Докато крутоните се пекат с блендер разбйите всички съставки за соса – жълтъците, филетата аншоа, чесъна, зехтина, оцета и горчицата. Накъсвате салатата айсберг и изсипвате дресинга, след което разбърквате. По оригиналната рецепта салатата Цезар не се приготвя не със салата айсберг, а с маруля. Но тъй като марулята не се намира на пазара целогодишно, често приготвяме салатата Цезар със салата айсберг, защото е сочна и хрупкава по подобен начин.
Разбърквате добре салатата с дресинга, а след като крутоните се изпекат добавяте и тях.
Изберете пилешки филенца бяло месо, овкусете ги със сол и малко зехтин, след което ги изпечете най-добре на скара или оребрен тиган.
Добавете изпечените пилешки филенца и получавате вкусна и богата салата Цезар с пиле.