Салата Цезар с пиле

Необходими продукти:

  • 1 бр. – салата айсберг
  • 2 ч. л. – горчица
  • 2/3 ч. ч. – зехтин
  • 1 ч.л. – оцет
  • 50 гр. – пармезан
  • 100 гр. – пилешко месо
  • 2 бр. – жълтъци
  • 4 бр. – филе аншоа
  • 2 бр. – скилидки чесън
  • 2 бр. – филийки хляб

Начин на приготвяне:

Нарязвате багетата/хляба на едри кубчета, слагате ги в тава, посолявате ги, поръсвате с черен пипер и зехтин, разбърквате и печете в загрята на 200 градуса фурна за 8-10 минути, като разбърквате от време на време.

Докато крутоните се пекат с блендер разбйите всички съставки за соса – жълтъците, филетата аншоа, чесъна, зехтина, оцета и горчицата. Накъсвате салатата айсберг и изсипвате дресинга, след което разбърквате. По оригиналната рецепта салатата Цезар не се приготвя не със салата айсберг, а с маруля. Но тъй като марулята не се намира на пазара целогодишно, често приготвяме салатата Цезар със салата айсберг, защото е сочна и хрупкава по подобен начин.

Разбърквате добре салатата с дресинга, а след като крутоните се изпекат добавяте и тях.

Изберете пилешки филенца бяло месо, овкусете ги със сол и малко зехтин, след което ги изпечете най-добре на скара или оребрен тиган.
Добавете изпечените пилешки филенца и получавате вкусна и богата салата Цезар с пиле.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *