Салата „Уолдорф“ – свежа, сочна и хрупкава

Необходими продукти:

  • зелени ябълки – 3 броя;
  • бяло грозде – 200 г;
  • целина – 7 стръка селари
  • стафиди от бяло грозде – 200 г;
  • натрошени орехи – 200 г;
  • майонеза – 200 г;
  • сокът от 1 лимон;
  • маруля – за гарниране.

Начин на приготвяне:

Почистете ябълките и ги нарежете на малки кубчета. Полейте ги с прясно изцедения лимонов сок и добавете целината, нарязана на същата големина.

Прибавете стафидите, гроздето и натрошените орехи. Объркайте всичко с майонезата. Преди поднасяне разсипете салатата в леко влажни чашки или формички и ги обърнете в чиния, върху канапе от зелена салата, пише gotvach.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *