Салата „Уолдорф“ – свежа, сочна и хрупкава
Необходими продукти:
- зелени ябълки – 3 броя;
- бяло грозде – 200 г;
- целина – 7 стръка селари
- стафиди от бяло грозде – 200 г;
- натрошени орехи – 200 г;
- майонеза – 200 г;
- сокът от 1 лимон;
- маруля – за гарниране.
Начин на приготвяне:
Почистете ябълките и ги нарежете на малки кубчета. Полейте ги с прясно изцедения лимонов сок и добавете целината, нарязана на същата големина.
Прибавете стафидите, гроздето и натрошените орехи. Объркайте всичко с майонезата. Преди поднасяне разсипете салатата в леко влажни чашки или формички и ги обърнете в чиния, върху канапе от зелена салата, пише gotvach.bg.