Салата Табуле

Необходими продукти:

  • магданоз – 1 голяма връзка
  • домати – 4 бр., среден размер
  • червен лук – 1/2 глава
  • пресен лук – 1 връзка
  • мента – 1 връзка свежа и малка, ако е голяма – 1/2 връзка
  • булгур – 70 г
  • рас ел ханут – 1/4 ч.л.
  • кашерна сол – 1/2 ч.л.
  • черен пипер – 1/2 ч.л. прясно смлян
  • лимони – сок от 1 бр.
  • зехтин

Начин на приготвяне:

Връзката магданоз се измива и подсушава. Наситнява се и се поставя в купа. Доматите се нарязват на кубчета и се прибавят към магданоза. Наситнява се на кубчета и червеният лук, прибавя се. Ментата се измива и подсушава, нарязва се на ситно и също се добавя към останалите продукти, също и пресният лук. Разбърква се и се оставя настрана.

С вряща вода се залива булгурът, колкото да го покрие, и се оставя да набъбне за около 15-20 мин. Трябва да бъде като пясък. Разбърква се с вилица, за да поеме добре течността. Към основната смес де прибавя и подправката Рас-Ел-Ханут, лим. сок, и зехтин. Отгоре се изсипва и булгурът. Разбърква се и веднага се поднася със стръкче мента за разкош.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *