Салата с аспержи, зелен фасул и моцарела
Необходими продукти:
- 1 зелена салата
- 200 г аспержи
- 150 г зелен фасул
- 1 глава лук
- 200 г коктейлни домати
- 100 г моцарела
- 1 с. л. бял винен оцет
- 3 с. л. зехтин
- пресен босилек
- сол
- смлян черен пипер
Начин на приготвянe:
Аспержите се почистват, като дебелите краища се отрязват. Нарязват се на парчета. Фасулът и аспержите се бланшират в кипяща подсолена вода 5 минути.
След което се отцеждат и се измиват с ледена вода. Лукът се обелва и се нарязва. Моцарелата се нарязва на кубчета. Оцетът се смесва със солта, смления черен пипер и лука.
Бавно се прибавя зехтинът и се разбърква добре. В чиния се поставят най-отдолу листа от зелената салата, а отгоре отцедените аспержи и фасулът, нарязаните на половинки домати.
Добавят се моцарелата и накъсания босилек и се залива с дресинга.