Салата с аспержи, зелен фасул и моцарела

Необходими продукти:

  • 1 зелена салата
  • 200 г аспержи
  • 150 г зелен фасул
  • 1 глава лук
  • 200 г коктейлни домати
  • 100 г моцарела
  • 1 с. л. бял винен оцет
  • 3 с. л. зехтин
  • пресен босилек
  • сол
  • смлян черен пипер

Начин на приготвянe:

Аспержите се почистват, като дебелите краища се отрязват. Нарязват се на парчета. Фасулът и аспержите се бланшират в кипяща подсолена вода 5 минути.

След което се отцеждат и се измиват с ледена вода. Лукът се обелва и се нарязва. Моцарелата се нарязва на кубчета. Оцетът се смесва със солта, смления черен пипер и лука.

Бавно се прибавя зехтинът и се разбърква добре. В чиния се поставят най-отдолу листа от зелената салата, а отгоре отцедените аспержи и фасулът, нарязаните на половинки домати.

Добавят се моцарелата и накъсания босилек и се залива с дресинга.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *