Салата от ряпа с печени орехи в ракия

Необходими продукти:

  • орехи – 200 г;
  • ракия – 50 мл;
  • червен пипер – 1 с.л.;
  • репи – 2 глави;
  • репички – 200 г;
  • мед – 30 г;
  • оцет – 100 мл;
  • сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне:

Накисвате орехите в ракията за 30 минути. След като се мариноват, ги отцеждате и ги овкусявате с червения пипер, солта и черния пипер. Печете ги в предварително загрята фурна на 180° C за 20 минути.

Меда кипвате с оцета и оставяте да се сгъсти. Настъргвате ряпата и репичките и овкусявате със сол и с медения дресинг, след което поръсвате с печените орехи, пише шеф Таньо Шишков в gotvi.lidl.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *