Салата от ряпа с печени орехи в ракия
Необходими продукти:
- орехи – 200 г;
- ракия – 50 мл;
- червен пипер – 1 с.л.;
- репи – 2 глави;
- репички – 200 г;
- мед – 30 г;
- оцет – 100 мл;
- сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне:
Накисвате орехите в ракията за 30 минути. След като се мариноват, ги отцеждате и ги овкусявате с червения пипер, солта и черния пипер. Печете ги в предварително загрята фурна на 180° C за 20 минути.
Меда кипвате с оцета и оставяте да се сгъсти. Настъргвате ряпата и репичките и овкусявате със сол и с медения дресинг, след което поръсвате с печените орехи, пише шеф Таньо Шишков в gotvi.lidl.bg.