Салата от рукола, нар и орехи

Необходими продукти:

  • 300 г рукола
  • 200 г козе сирене
  • 250 г орехови ядки
  • 1 нар
  • 1 с.л. балсамов оцет
  • 2 с.л. зехтин
  • щипка сол
  • 3- 4 клонки пресен копър

Начин на приготвянe:

Ореховите ядки се запичат за 5 минути в тиган. Нарът се обелва и се отделя на зрънца. Руколата се измива много добре на течаща вода. Дръжките на листата се отрязват, а самите листа се накъсват на късчета. В салатна купа се омесват листата, опечените ядки и наровите зрънца.

Козето сирене се реже на малки кубченца с къдраво ножче. В отделен съд се смесват балсамовият оцет, зехтинът и солта. Разбъркват се добре до получаване на еднородна смес.

С маринатата се полива салатата. Отгоре се наръсва със ситно нарязан пресен копър. Разбърква се много добре в купата. Оставя се в хладилник за 30 минути.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *