Салата от рукола, нар и орехи
Необходими продукти:
- 300 г рукола
- 200 г козе сирене
- 250 г орехови ядки
- 1 нар
- 1 с.л. балсамов оцет
- 2 с.л. зехтин
- щипка сол
- 3- 4 клонки пресен копър
Начин на приготвянe:
Ореховите ядки се запичат за 5 минути в тиган. Нарът се обелва и се отделя на зрънца. Руколата се измива много добре на течаща вода. Дръжките на листата се отрязват, а самите листа се накъсват на късчета. В салатна купа се омесват листата, опечените ядки и наровите зрънца.
Козето сирене се реже на малки кубченца с къдраво ножче. В отделен съд се смесват балсамовият оцет, зехтинът и солта. Разбъркват се добре до получаване на еднородна смес.
С маринатата се полива салатата. Отгоре се наръсва със ситно нарязан пресен копър. Разбърква се много добре в купата. Оставя се в хладилник за 30 минути.