Салата „Верде“ – свежо предложение за летните дни
Необходими продукти:
- зелени салати – 100 г (зелена, листа червена салата, спанак);
- пушена шунка – 60 г;
- круши – 1 бр.;
- пармезан – 50 г;
- орехи – 60 г белени или бадеми.
За дресинга:
- зехтин – 1 с.л.;
- горчица – 1 с.л.;
- лимонов сок – 2 с.л.;
- сол;
- черен пипер.
Начин на приготвяне:
Измийте листата от микс салатите и ги разкъсайте с ръце. Добавете белени и нарязани парчета круша. Подправете със смес от зехтин, горчица, лимонов сок, сол и пипер.
Оформете пирамида от маруля, салатите, филийки круша, шунка и сирене в салатиера.
Гарнирайте зелената салата с листа от босилек, салата от рукола и орехи, пише gotvach.bg.