Салата „Верде“ – свежо предложение за летните дни

Необходими продукти:

  • зелени салати – 100 г (зелена, листа червена салата, спанак);
  • пушена шунка – 60 г;
  • круши – 1 бр.;
  • пармезан – 50 г;
  • орехи – 60 г белени или бадеми.

За дресинга:

  • зехтин – 1 с.л.;
  • горчица – 1 с.л.;
  • лимонов сок – 2 с.л.;
  • сол;
  • черен пипер.

Начин на приготвяне:

Измийте листата от микс салатите и ги разкъсайте с ръце. Добавете белени и нарязани парчета круша. Подправете със смес от зехтин, горчица, лимонов сок, сол и пипер.

Оформете пирамида от маруля, салатите, филийки круша, шунка и сирене в салатиера.

Гарнирайте зелената салата с листа от босилек, салата от рукола и орехи, пише gotvach.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *