Рулца от доматени палачинки с пълнеж
Необходими продукти:
За доматените палачинки:
- прясно мляко – 250 мл;
- домати – 100 г фино смляни (може и от консерва);
- доматен концентрат – 100 г;
- яйца – 2 бр.;
- брашно – 130 г;
- масло – 25 г;
- олио – за намазняване на тигана;
- сол – 1/2 ч.л.
За пълнежа:
- хамон иберико – 150 г (или друго сушено месо);
- крема сирене – 200 г;
- готварска сметана – 150 мл;
- черен пипер – 1 щипка;
- сушен магданоз – 1 ч.л.
Начин на приготвяне:
Смесете продуктите за палачинките и разбийте добре до хомогенна и гладка смес. Оставете да престои 30 минути в хладилник, след това изпечете средни по големина палачинки по стандартния начин. След всяка палачинка намазнявайте тигана с олио. Огънят трябва да е умерен (от 9 степени на 4-та или 5-та). Печете 3 минути от едната страна, около минута от другата. Оставете палачинките леко да изстинат.
За пълнежа на това вкусно предястие, накълцайте на ситно сушеното месо или хамон иберико. Може да смелите в чопър да стане на малки парченца. Добавете крема сиренето, черния пипер, сметаната и сушения магданоз. Разбъркайте до хомогенност на крема. Намажете обилно всяка доматена палачинка със сместа и завийте на рулце. Всяко рулце нарежете на по- малки хапки и подредете в плато.