Руло от свинско месо с картофи

Необходими продукти:

  • 4 свински шницела
  • 2 сладки червени чушки
  • по 1 шепа копър и магданоз
  • 3-4 стръка пера от зелен лук
  • 1 скилидка чесън
  • 1 ч.ч. телешки бульон
  • ½ ч.ч. бяло вино
  • 400 г картофи
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус

Начин на приготвянe:

Леко начукайте месото. Пасирайте зелените подправки и чушките до еднородна смес, подправете със сол и черен пипер. Разстелете месото и във всяко поставете от получената маса. Навийте добре на руло и завържете с конец.

Запържете рулата в предварително загрята мазнина и ги преместете във форма за печене. Залейте месните рула с бульона и виното и печете в загрята до 180 градуса фурна за 30 минути. Изключете фурната и оставете вътре за 1 час рулата да престоят.

Картофите обелете, нарежете и сварете за 20 минути в подсолена вода. Поръсете с черен пипер и сервирайте като гарнитура към месото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *