Руло от свинско месо с картофи
Необходими продукти:
- 4 свински шницела
- 2 сладки червени чушки
- по 1 шепа копър и магданоз
- 3-4 стръка пера от зелен лук
- 1 скилидка чесън
- 1 ч.ч. телешки бульон
- ½ ч.ч. бяло вино
- 400 г картофи
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвянe:
Леко начукайте месото. Пасирайте зелените подправки и чушките до еднородна смес, подправете със сол и черен пипер. Разстелете месото и във всяко поставете от получената маса. Навийте добре на руло и завържете с конец.
Запържете рулата в предварително загрята мазнина и ги преместете във форма за печене. Залейте месните рула с бульона и виното и печете в загрята до 180 градуса фурна за 30 минути. Изключете фурната и оставете вътре за 1 час рулата да престоят.
Картофите обелете, нарежете и сварете за 20 минути в подсолена вода. Поръсете с черен пипер и сервирайте като гарнитура към месото.