Родопски катми – автентична рецепта от кърджалийско

Необходими продукти:

  • брашно – 2 ч.ч.
  • мая – 1 пакетче суха
  • захар – 1 ч.л.
  • сол – 1 ч.л.
  • вода – 2 в.ч. топла
  • масло – 3 с.л.
  • олио – за пържене

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното и към него прибавяме сухата мая, захарта и солта.

Разбъркваме сместа и постепенно добавяме водата като за по-гъсто палачинково тесто. Покриваме сместа с кърпа и оставяме да втаса докато стане на шупли.

В широк съд върху котлона загряваме малко олио и в него с помощта на черпак изсипваме част от сместа като накланяме съда докато сместа покрие цялото дъно. Пържим от двете страни.

Изваждаме катмите и всяка от тях намазваме с масло, което сме разбъркали с щипка сол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *