
Риба по азиатски – екзотична рецепта
Необходими продукти:
- 200 г жасминов ориз;
- 4 рибни филета (от пъстърва, сьомга или друг вид риба);
- 2 с. л. лимонов сок;
- 10 с. л. соев сос;
- 1 тиквичка;
- 1 малък патладжан;
- 250 г гъби;
- 4 с. л. сусамово олио;
- 1 щипка черен пипер;
- 2 с. л. наситнен пресен магданоз;
- печени белени фъстъци.
Начин на приготвяне:
Сварете ориза. Измийте рибните филета и ги подсушете с кухненска хартия. Нарежете ги на парчета, напръскайте ги с лимон и 4 с. л. соев сос и ги оставете да се мариноват за 30 минути.
Измийте тиквичката, патладжана и гъбите. Разполовете гъбите, а останалите зеленчуци нарежете по дължина и после на тънки резени.
Загрейте 2 с. л. олио в уок тиган. Сотирайте рибата. Сипете останалото олио в уока, добавете зеленчуците и сотирайте още 10 минути, като разбърквате периодично.
Добавете ориза в уока при останалите продукти, налейте останалия соев сос и поръсете с черния пипер.
Поръсете всяка порция с наситнения магданоз и нарязани на едро фъстъци, пише Bonapeti.bg.