Риба по азиатски – екзотична рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г жасминов ориз;
  • 4 рибни филета (от пъстърва, сьомга или друг вид риба);
  • 2 с. л. лимонов сок;
  • 10 с. л. соев сос;
  • 1 тиквичка;
  • 1 малък патладжан;
  • 250 г гъби;
  • 4 с. л. сусамово олио;
  • 1 щипка черен пипер;
  • 2 с. л. наситнен пресен магданоз;
  • печени белени фъстъци.

Начин на приготвяне:

Сварете ориза. Измийте рибните филета и ги подсушете с кухненска хартия. Нарежете ги на парчета, напръскайте ги с лимон и 4 с. л. соев сос и ги оставете да се мариноват за 30 минути.

Измийте тиквичката, патладжана и гъбите. Разполовете гъбите, а останалите зеленчуци нарежете по дължина и после на тънки резени.

Загрейте 2 с. л. олио в уок тиган. Сотирайте рибата. Сипете останалото олио в уока, добавете зеленчуците и сотирайте още 10 минути, като разбърквате периодично.

Добавете ориза в уока при останалите продукти, налейте останалия соев сос и поръсете с черния пипер.

Поръсете всяка порция с наситнения магданоз и нарязани на едро фъстъци, пише Bonapeti.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *