Разкошни пълнени картофи с бекон и сирене

Необходими съставки:

  • 8 средни картофа /добре измити/;
  • 3-4 с.л. зехтин;
  • 220 гр. масло;
  • 1 бр. бекон, нарязан на малки кубчета;
  • 1 бр. лек млечен крем;
  • 1 бр. настъргано сирене гауда;
  • ½ чаша мляко;
  • Сол;
  • 2 пресни глави лук, нарязани на ситно;
  • Черен пипер.

Начин на приготвяне:

Нарязваме картофите на две и ги намазваме с масло. Слагаме ги в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 1 час. След това добавяме маслото, бекона и сметаната в купа и ги разбъркваме добре.

Във втора купа слагаме сиренето, млякото, солта, черния пипер и зеления лук и ги разбъркваме. Изваждаме картофите от фурната, премахваме вътрешността им и ги пълним с първата смес, а след това и с втората, пише missbloom.bg.

По желание се добавя допълнително сирене отгоре, а картофите се запичат за още 15 минути.

Добър апетит!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *