Пържоли с гъби в билков сос

Необходими продукти

  • 4 свински пържоли
  • 2 ч.ч. галета
  • 1/2 ч.ч.брашно
  • 2 яйца
  • 1 ч.ч. бяло сухо вино
  • 1 ч.ч. пилешки бульон
  • 1/4 ч.ч. лимонов сок
  • 2 ч.л. мащерка
  • 1/4 ч.ч. пасиран лук
  • ½ ч.ч. гъби, нарязани
  • 8 с.л. масло
  • 4 с.л. спрей сметана
  • 2 ч.л. магданоз

Начин на приготвянe

Поръсете сол и пипер върху пържолите. Разбийте яйцата. Покрийте пържолите първо с брашно, после с яйце, после с галета. Загрейте тиган на средно силен огън.

Добавете виното, лимоновия сок, бульона, мащерката, лука и гъбите. Гответе около 10 минути докато течността поизври и се сгъсти. Добавете 6 с.л. масло и сметана.

Загрейте фурната на 200 градуса. Разтопете в тавичка маслото и запържете в него месото за около 2 минути от двете страни. Преместете във фурната и печете пържолите 20 минути.

При сервиране добавяйте от соса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *