![](https://apetitko.bg/wp-content/uploads/2024/12/Parjoli-gabi.jpg)
Пържоли с гъби в билков сос
Необходими продукти
- 4 свински пържоли
- 2 ч.ч. галета
- 1/2 ч.ч.брашно
- 2 яйца
- 1 ч.ч. бяло сухо вино
- 1 ч.ч. пилешки бульон
- 1/4 ч.ч. лимонов сок
- 2 ч.л. мащерка
- 1/4 ч.ч. пасиран лук
- ½ ч.ч. гъби, нарязани
- 8 с.л. масло
- 4 с.л. спрей сметана
- 2 ч.л. магданоз
Начин на приготвянe
Поръсете сол и пипер върху пържолите. Разбийте яйцата. Покрийте пържолите първо с брашно, после с яйце, после с галета. Загрейте тиган на средно силен огън.
Добавете виното, лимоновия сок, бульона, мащерката, лука и гъбите. Гответе около 10 минути докато течността поизври и се сгъсти. Добавете 6 с.л. масло и сметана.
Загрейте фурната на 200 градуса. Разтопете в тавичка маслото и запържете в него месото за около 2 минути от двете страни. Преместете във фурната и печете пържолите 20 минути.
При сервиране добавяйте от соса.