Пържоли с вермут – невероятни мръвки

Необходими продукти

  • 7 свински пържоли
  • 1 ч.ч. бял вермут
  • 250 г сметана за готвене
  • черен пипер
  • кимион
  • олио
  • индийско орехче
  • сол
  • лимонов сок

Начин на приготвянe

Начукваме на тънко пържолките, натриваме ги с подправките, солта и лимоновият сок. Изпържваме ги в сгорещено олио за 2 минути от всяка страна.

Смесваме вермута и сметаната и добавяме към пържолите и задушаваме под капак до готовност на тих огън, докато соса се посгъсти.

Поднасяме с гарнитура от варен ориз, задушени зеленчуци и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *